Afscheid nemen zoals u en de overledene het altijd gewild hebben. Rouwcentrum Vandekerckhove regelt de begrafenis of crematie volgens uw wensen zodat deze dag een passende herinnering blijft. Als lokale begrafenisondernemer met diepe wortels in Oosterzele organiseren we een uitvaart op de plaats waar de overledene gewoond en geleefd heeft. Wij zijn uw discrete gids op de achtergrond vanaf de eerste afspraak bij u thuis tot het afscheid op de begraafplaats

Wij staan altijd voor u klaar

Veel nabestaanden willen meteen na het overlijden de uitvaart organiseren. Rouwcentrum Vandekerckhove is daarom permanent bereikbaar.

Tijdens de kantooruren belt u 0474 / 99 14 34, na 18 uur of tijdens de weekends telefoneert u naar 0474 / 99 14 34. Indien gewenst komen we nog dezelfde dag bij u langs om alles te bespreken.

Wanneer uw dierbare thuis is overleden, halen we – volledig volgens uw wensen - het stoffelijk overschot meteen op om het over te brengen naar ons funerarium in Oosterzele. Daar regelen we alles voor het begroeten de volgende dagen.

Rouwcentrum Vandekerckhove exterieur

Luisteren naar uw verhaal

Bij ons eerste bezoek maken we in de eerste plaats alle nodige tijd vrij om te luisteren naar uw verhaal.

In deze moeilijke momenten hebt u vooral nood aan een begrafenisondernemer die meeleeft met uw emoties en begrip opbrengt voor het verdriet van de nabestaanden.

Rouwcentrum Vandekerckhove interieur

Samen maken we de juiste keuzes

Wij gidsen u stap voor stap doorheen alle beslissingen die op korte termijn genomen moeten worden voor een passend afscheid.

 • Datum begrafenis of crematie

  Allereerst leggen we in samenspraak de datum voor de begrafenis of de crematie vast. Bij een crematie kijken we meteen welke momenten nog vrij zijn in het crematorium.

 • Afscheidsdienst

  Wanneer gewenst regelen we een kerkelijke dienst in de lokale kerk of het crematorium. Wij maken de nodige afspraken met de pastoor of de deken.

  Of wenst u een burgerlijke plechtigheid? Sommige overledenen of nabestaanden verkiezen geen afscheidsdienst of willen zelf inhoudelijk een ceremonie uitwerken. Alles is mogelijk.

 • Rouwbrief

  Vervolgens stellen we samen de rouwbrief op. Zo snel mogelijk na ons bezoek ontvangt u een proefdruk van de rouwbrief. We komen hiervoor persoonlijk langs of sturen een voorbeeld per e-mail. Na uw goedkeuring wordt deze brieven meteen gedrukt.

 • Bidprentje en koffietafel

  U bepaalt hoe alles verloopt. Indien gewenst voorzien wij voor de aanwezigen de bidprentjes en organiseren wij de koffietafel. Wilt u bepaalde zaken zelf regelen en organiseren? Ook dat is mogelijk.

 • Administratieve beslommeringen

  Tenslotte nemen we alle administratie beslommeringen op het gemeentehuis volledig voor onze rekening. Zo krijgt u alle tijd om afscheid te nemen.

Kist of urne kiezen

We nodigen u uit om enkele dagen na ons bezoek een kist of urne te kiezen in ons rouwcentrum in Oosterzele.

Foto van onze collectie urnen

Foto van onze collectie kisten

Wat kost een uitvaart?

Meestal durven nabestaanden het niet te vragen. Daarom stellen wij altijd zelf voor om een overzicht met de te verwachten kosten op te maken. Meer over de kosten van een uitvaart.

Waar verzorgt Rouwcentrum Vandekerckhove uitvaarten?

Naast de gemeente Oosterzele, waar ons funerarium gelegen, zijn wij ook steeds permanent bereikbaar voor de omliggende gemeenten Scheldewindeke, Landskouter, Moortsele, Balegem, Gijzenzele en ook in Bavegem.

Meer info...